Business Internaţional

Toyota va efectua investiţii de 1,33 de miliarde de dolari la o fabrică din statul american Kentucky, locul în care unde sunt produse circa 25% dintre vehiculele destinate pieţei nord-americane

Toyota va efectua investiţii de 1,33 de miliarde de...

Autor: Mihai Draghici

10.04.2017, 19:24 179

Planul nu prevede crearea de locuri de muncă, dar Toyota a explicat că aceasta este cea mai mare investiţie pentru modernizare efectuată până acum în Statele Unite.

Însă modernizarea fabricii va asigura cele 8.200 de locuri de muncă existente în prezent la cea mai mare uzină Toyota din Statele Unite, unde sunt produse circa 25% dintre vehiculele destinate pieţei nord-americane.

"Această reconfigurare majoră va permite uzinei să menţină flexibilitatea şi competitivitatea, consolidând în continuare prezenţa în Kentucky", a declarat Wil James, directorul uzinei Toyota din Georgetown.

Planul anunţat pentru uzina din Kentucky este parte a proiectului companiei Toyota care prevede investiţii de zece miliarde de dolari în Statele Unite în următorii cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO