Toys R Us, retailerul care a dominat la un moment dat piaţa jucăriilor din America, a depus documentele pentru faliment

19 sep 2017 Autor: Corina Zamfir

Toys R Us, retailerul care a dominat la un moment dat piaţa jucăriilor din America, a depus documentele pentru faliment luni seară. Compania, care are datorii de 400 de milioane de dolari, se luptă cu retailerii online precum Amazon, Walmart sau Target, scrie Financial Times.

Compania a declarat că a obţinut finanţare de 3 miliarde de dolari pentru a păstra cele 1.600 de magazine care vor funcţiona "ca şi până acum", în condiţiile în care compania încearcă să treacă pe online.

Comercianţii tradiţionali au suferit pierderi mari, inclusiv de popularitatea, odată cu creşterea comerţului electronic - în special în rândul companiilor care au acumulat datorii mari în anii din criză.

Toys R Us, înfiinţată în anii '50, a crescut şi s-a transformat într-un magazin de jucării care a dominant piaţa americană, dar nu a reuşit să ţină pasul cu trecerea la mediul online.

"Astăzi marchează începerea unei noi ere", a declarat Dave Brandon, director executiv al Toys R Us. "Constrângerile financiare care ne-au ţinut înapoi vor fi abordate într-un mod durabil şi eficient", a mai adăugat el.

Compania cu sediul din New Jersey a angajat firma de avocatură Kirkland & Ellis pentru a o ajuta în procesul de restructurare.

Toys R Us a înregistrat în luna iunie o pierdere netă trimestrială de 164 milioane de dolari la vânzări de 2,2 miliarde de dolari.

Furnizorii, la rândul lor, au devenit precauţi, limitând expedierile către Toys R Us, potrivit oamenilor familiarizaţi cu problema.

Industria jucăriilor în ansamblu a avut un an destul de greu deoarece o serie de linii de jucării au fost legate de filmele de la Hollywood care nu au reuşit să îndeplinească obiectivele box office-ului.

 
Cuvinte cheie:
companie
, jucarii
, online
, datorii
, piata
, amazon
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide