Business Internaţional

Tradingul pe telefon este „o bombă cu ceas” care îţi poate arunca datele personale în aer, avertizează un specialist

Tradingul pe telefon este „o bombă cu ceas” care...

Autor: Iulian Tenchiu

27.10.2019, 11:19 570

Potrivit lui Russ Ernst, vicepreşedinte al departamentului de produse şi tehnologie din cadrul Blannco, o companie specializată în ştergere datelor sensibile din device-uri este de părere că utilizatorii de smartphone şi traderii în mod special nu sunt destul de atenţi atunci când vine vorba de protecţia datelor personale. Cei mai expuşi din acest punct de vedere sunt traderii, iar tradingul realizat prin intermediul smartphone-ului reprezintă un adevărat pericol pentru datele personale.

„Este o bombă cu ceas. Sunt surprins că nu au apărut mai multe articole pe această temă. Deviceul cuiva va sfârşi eventual în mâini greşite” a declarat Russ Ernst.

În general, smartphone-ul este casa a mii de mesaje, email-uri, conturi bancare şi alte informaţii sensibile. Potrivit reprezentantului companiei Blannco, readucerea device-ului la setările din fabrică nu este suficientă pentru a asigura protecţia dateor personale. Prin selectarea acestei opţiuni sunt şterse anumite fişiere care conţin acest tip de date, dar nu informaţia în sine, scrie Business Insider.

„Orice poate folosi în mod gratuit aplicaţii pentru a verifica dacă datele sale mai sunt acolo după ce a realizat resetarea”, a mai spus Russ Ernst.

Nu toate telefoanele sunt la fel de vulnerabile, iar problemele de securitate pot diferi în funcţie de producător, sistemul de operare şi de proprietarul device-ului.

Potrivit specialistului, pentru ca utilizatorul să aibă certitudinea că datele sale au fost cu adevărat şterse el trebuie să verifice prin intermediul aplicaţiilor dedicate faptul că device-ul a fost într-adevăr „curăţat” şi să obţină un raport privind ştergerea, după ce realizează resetarea din fabrică. Acest gen de informaţie poate fi obţinută tot prin intermediul unor aplicaţii care facilitează ştergerea totală a informaţiilor sensibile dintr-un smartphone.

Russ Ernst îi sfătuieşte pe traderi să acorde foarte multă atenţie serviciilor şi aplicaţiilor de pe telefon  pe care aceştia le folosesc pentru trading. Mai mult decât atât, specialistul  încurajează traderii să comunice cu compania cu care lucrează pentru a vedea dacă aceasta aplică aceeaşi procedură.

Vicepreşedintele departamentului tehnologic de la Blannco este de părere că numărul celor care vor face trading de pe telefon va creşte în viitor odată cu adoptarea tehnologiei 5G la scară largă. Acest val de traderi va veni pentru că telefoanele vor deveni din ce în ce mai scumpe, iar oamenii vor căuta să îşi vândă vechile device-uri pentru a îşi permite cele mai noi modele, capabile să suporte şi să ruleze pe 5G.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO