Business Internaţional

Traficantul Joaquin Guzman va fi extrădat în SUA, după ce guvernul mexican şi-a dat acordul

Traficantul Joaquin Guzman va fi extrădat în SUA, după...

Autor: Mircea Olteanu

21.05.2016, 14:42 194

Procesul de extrădare a lui Joaquin Guzman, liderul unui important cartel de droguri din Mexic, a început în prima parte a acestei luni, când un judecător din Ciudad de Mexico a aprobat cererea de extrădare lui Guzman pentru a fi judecat în California. Săptămâna trecută, o instanţă a aprobat o a doua cerere de extrădare către SUA, pe baza unui proces deschis la un tribunal federal în statul american Texas. Ministerul de Externe a declarat la momentul respectiv că o decizie în acest caz va fi în scurt timp anunţată.

Avocaţii lui Guzman declară că vor face recurs împotriva deciziei, ceea ce înseamnă că procedura de extrădare ar putea tergiversa timp de luni întregi.

Traficantul a fost prins în luna ianuarie a acestui an, la şase luni după ce a evadat printr-un tunel dintr-o închisoare de maximă securitate.

Ministerul de externe al Mexicului a mai anunţat că autorităţile americane au garantat că Joaquin Guzman nu va fi condamnat la moarte în cazul în care extrădarea are loc, informează agenţia de ştiri Reuters.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO