Business Internaţional

Tragedie în Brazilia: Zeci de persoane au murit şi alte 300 sunt dispărute după ruperea unui baraj minier

Tragedie în Brazilia: Zeci de persoane au murit şi alte...

Autor: Mediafax

27.01.2019, 17:29 341

Cel puţin 40 de persoane au murit după ce un baraj minier s-a rupt vinei în statul brazilian Minas Gerais, în timp ce aproximativ 300 de persoane sunt date dispărute, căutările fiid suspendate din cauza riscului ruperii unui alt baraj, au anunţat duminică autorităţile, relatează Assocaited Press.

O nouă alarmă pentru un pericol iminent de rupere a unui alt baraj minier a fost activată duminică dimineaţa în Brumadinho, oraşul din sud-estul Braziliei, unde vineri a avut loc o catastrofă care a lăsat în urmă zeci de morţi, după cum au informat compania minieră şi pompierii, potrivit cotidainului spaniol El Mundo.

Într-un comunicat de urgenţă, compania Vale, care deţine câmpul minier, a anunţat că alarma a fost declanşată la ora locală 05:30 "când a fost detectată o creştere a nivelului apei în instrumentele de monitorizare a digului VI".

Structura face parte din mina Córrego do Feijao, al cărei baraj a fost rupt vineri, provocând moartea a 34 de oameni, aproximativ 300 sunt daţi dispăruţi.

Pompierii au informat că evacuează comunităţile învecinate, căutările fiind sistate temporar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO