Business Internaţional

Transfer de energie: EON negociază cu RWE pentru a cumpăra business-ul de energie regenerabilă în valoare de 19 miliarde de euro

Transfer de energie: EON negociază cu RWE pentru a...

Autor: Alex Ciutacu

11.03.2018, 14:01 929

EON este în negocieri avansate cu RWE AG pentru a achiziţiona business-ul de energie regenerabilă Innogy SE, în cadrul unei tranzacţii care ar da naştere celei mai mari companii de energie regenerabilă din Germania, într-o perioadă în care cea mai mare economie din Europa încearcă să se îndepărteze de combustibilii clasici, potrivit Bloomberg.

Achiziţia Innogy, care are o valoare de piaţă de 19 miliarde de euro, ar putea fi anunţat în următoarele zile, potrivit surselor citate. RWE ar putea păstra o participaţie minoritară în  Innogy şi o serie de active. Nu a fost luată încă nicio decizie oficială.

Compania Innogy este vânată şi de alţi jucători mari din Europa precum Engie SE, Enel SpA şi Iberdrola SA. Macquarie Grop ar putea achiziţiona business-uri mai mici din estul Europei de la entitatea care va lua naştere după finalizarea tranzacţiei.

Reprezentaţii EON şi RWE nu au putut răspunde pentru comentariu în timp ce oficialii de la Innogy şi Macquarie au refuzat să comenteze.

Jucătorii mari din piaţă precum RWE şi EON sunt forţaţi să treacă printr-o transformare după ce Cancelarul Angela Merkel a anunţat că se va concentra către o economie susţinută de energie regenerabilă, în locul combustibililor nucleari sau fosili.

Schimbarea mediului de reglementare a dus la întreruperea şi prelungirea unor tranzacţii. EON este în procesul de a vinde 47% din puterea de distribuţie către Fortum Oyj din Finlanda.

EON este cel mai mare investitor din Germania în energie regenereabilă, după ce a cheltuit peste 10 miliarde de euro pe producţia şi stocarea energiei eoliene, în timp ce RWE este cel mai mare producător de energie din ţară, concentrându-se pe sursele convenţionale. Innogy a investit pentru a-şi mări amprenta globală, amplasând ferme eoliene şi panouri solare din Statele Unite până în Australia.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO