Business Internaţional

Transportatorul maritim Maersk va elimina mii de locuri de muncă

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Bogdan Cojocaru

06.11.2015, 00:00 1679

Încetinirea din sectorul transportului naval loveşte în transportatorul danez Maersk Group, cel mai mare din lume pe segmentul containere. Compania renunţă la un plan de extindere a flotei şi intenţionează să-şi reducă masiv personalul, scrie Deutsche Welle. Maersk, care are 23.000 de angajaţi pe uscat în întreaga lume, a anunţat că va trebui eliminate 4.000 de locuri de muncă.

Concedierile vor fi efectuate în 2017. „Aceste decizii sunt necesare pentru a transforma industria noastră”, a declarat Soren Skou, directorul executiv al Maersk Line. Alte măsuri includ reducerea investiţiilor şi reducerea capacităţii de containere. Aceste schimbări vor reduce cheltuielile cu 229 de milioane de euro în următorii doi ani.

Divizia maritimă a conglomeratului se confruntă cu reducerea preţurilor şi a cererii. Luna trecută, divizia petrolieră a anunţat că va reduce personalul cu 10-12% din cauza prăbuşirii cotaţiilor ţiţeiului. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO