Business Internaţional

Tranzacţia anului în Media: Washington Post va fi vândut pentru 250 mil. dolari cash fondatorului Amazon

Tranzacţia anului în Media: Washington Post va fi...

Autor: Radu Racu

06.08.2013, 09:15 446
Ziarul american Washington Post, unul dintre cele mai importante cotidiene din Statele Unite, va fi vândut investitorului Jeffrey P. Bezos, fondatorul şi directorul executiv al grupului online Amazon, conform informaţiilor anuntate chiar de publicaţie.
 
Bezos, ale cărui investiţii l-au transformat într-unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, va plăti 250 de milioane de dolari cash pentru Washington Post şi publicaţiile afiliate deţinute de compania omonimă.
 
 
Grupul Amazon, cu sediul în Seattle, nu va fi implicat deloc în tranzacţie, se menţionează în articolul de pe Washington Post care anunţă vânzarea ziarului.
 
Bezos va fi unicul proprietar al organizaţiei de ştiri, după închiderea tranzacţiei, în cel mult 60 de zile de la semnare. Compania Washington Post îşi va schimba numele dar va continua să fie tranzacţionată la bursă.
 
Averea lui Jeff Bezos este estimată în prezent la 25,2 miliarde de dolari din jurnaliştii de la Forbes.

Publicaţia americană The Washington Post, care s-a confruntat în ultimii ani cu o scădere a veniturilor, a anunţat, în luna martie, că va introduce plata pentru o parte a conţinuturilor sale online, la mijlocul acestui an, anumite detalii ale acestui demers nefiind încă finalizate, după cum anunţa la momentul respectiv AFP.

Potrivit sursei citate, în luna februarie, cotidianul a anunţat că tirajul zilnic a scăzut cu 8,6% în 2012, atingând o medie de 471.800 de exemplare, în timp ce tirajul duminical s-a diminuat cu 6,2%, la 687.200 de exemplare.

Veniturile publicaţiei au scăzut cu 7% anul trecut, la 581,7 milioane de dolari, faţă de 622,5 milioane de dolari în 2011.

Încasările din publicitate au scăzut cu 14%, la 228,2 milioane de dolari, faţă de 264,5 milioane în 2011.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO