Business Internaţional

Tranzacţie gigant de 4 milarde de dolari pe piaţa jucăriilor: Hasbro va cumpăra compania care a creat celebrul desen animat Peppa Pig

Tranzacţie gigant de 4 milarde de dolari pe piaţa jucăriilor: Hasbro va cumpăra compania care a creat celebrul desen animat Peppa Pig

Autor: Iulian Tenchiu

01.09.2019, 08:00 431

Hasbro, al doilea cel mai mare producător de jucării din lume, a declarat joia trecut că va cumpăra cu cash Entertainment One Ltd., compania de divertisment pentru copii şi adulţi, care a creat celebra animaţie Peppa Pig. Tranzacţia este evaluată la patru miliarde de dolari, scrie The Wall Street Journal.

Executivii gigantului Hasbro au susţinut că animaţiile Peppa Pig şi PJ Masks sunt branduri care generează venituri importante în mai multe domenii, printre care se numără showurile live, parcurile tematice, jucăriile şi televiziunea.

„Peppa Pig, PJ Masks şi alte branduri aflate în dezvoltare sunt extrem de profitabile şi comerciabile. Aceste branduri deţin multe dintre caracteristicile şi rentabilitatea mărcilor noastre de franciză” a le-a spus Brian Goldner, CEO-ul Hasbro analiştilor, în cadrul conferinţei despre acordul de tranzacţionare.

Dat fiind faptul că în ultimii ani vânzările de jucării au scăzut, companiile producătoare de jucării şi divertisment au căutat să îşi folosească activele pe care le deţin pentru a compensa pierderile generate de vânzări, mai scrie The Wall Street Journal.

Un bun exemplu în acest caz este o ediţie a celebrului joc Monopoly lansat de Hasbro care conţine piese inspirate din Fortnite, unul dintre principalele jocuri accesate de gameri în ultima perioadă. Toymakerul Mattel, liderul mondial pe producţia de jucării,  a făcut de asemenea o mutare similară pentru a compensa pierderile din vânzări şi a deschis un studio de film pentru a crea producţii cinematografice bazate pe branduri de jucării cunoscute, cum este Barbie.

Entertainement One, care va deveni cea mai recentă achiziţie a gigantului Hasbro, produce atât conţinut pentru cei mici şi pentru adulţi, dar opereză şi un business cu muzică. Hasbro consideră că această companie şi-a demonstrat de-a lungul timpului experienţa în producţia de conţinut cinematografic şi de televiziune, motiv pentru care datorită dorinţei de amortizare a pierderilor din vânzări, Entertainment One reprezintă o achiziţie importantă.

Companiile au mai declarat că acordul de tranzacţionare va trebui aprobat de Curtea Superioară de Justiţie din Canada, precum şi de acţionarii Entertainment One.

 
AFACERI DE LA ZERO