Business Internaţional

Tranzacţie gigant: Francezii de la Atos, cu afaceri de 96 mil. euro în România, au lansat o ofertă de peste 8 mld. euro pentru a cumpăra compania americană DXC Technology

Tranzacţie gigant: Francezii de la Atos, cu afaceri de...

Autor: Alex Ciutacu

07.01.2021, 14:25 1451

Grupul francez Atos, unul dintre cei mai mari integratori IT&C din Europa, a lansat o ofertă de 10 miliarde de dolari (8,1 miliarde de euro) pentru a prelua compania americană DXC Technology, în ceea ce s-ar putea contura drept cea mai mare achiziţie a francezilor, conform unor surse citate de Reuters.

Francezii de la Atos sunt prezenţi în România prin compania Atos IT Solutions and Services, care a înregistrat afaceri de circa 96 milioane de euro în 2019, potrivit datelor publice.

Dacă tranzacţia merge înainte, Atos îşi va extinde prezenţa pe piaţa americană şi va avea acces la un portofoliu amplu de clienţi şi de produse b2b, precum analytics, aplicaţii în cloud şi servicii de outsourcing IT.

Discuţiile dintre cele două părţi sunt încă într-o etapă preliminară şi nu există nicio certitudine momentan că vor ajunge la o înţelegere finală.

Atos a cheltuit 3,4 miliarde de dolari (2,7 miliarde de euro) pentru a achiziţiona furnizorul american de servicii IT Syntel, în 2018, aceasta fiind cea mai mare tranzacţie a francezilor de până acum.

Compania DXC a fost fondată în 2017, când gigantul Hewlett Packard Enterprise a decis să îşi separe businessul de servicii enterprise de restul companiei. Cu toate acestea, DXC se confruntă cu datorii în creştere.

„DXC este prea mică pentru a opera pe cont propriu într-o lume cu marje de profit reduse”, a declarat una dintre surse pentru agenţia de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO