Business Internaţional

Tranzacţie istorică în SUA: O companie condusă de celebrul investitor Bill Ackman va cumpăra 10% din Universal Music şi va marca cea mai mare investiţie realizată vreodată de un SPAC

Tranzacţie istorică în SUA: O companie condusă de celebrul investitor Bill Ackman va cumpăra 10% din Universal Music şi va marca cea mai mare investiţie realizată vreodată de un SPAC

Bill Ackman deţine o avere netă de 2,8 miliarde de dolari, potrivit Forbes

Autor: Eduard Ivanovici

04.06.2021, 14:27 285

Pershing Square Tontine Holdings (simbol bursier PSTH.N), condus de miliardarul William Ackman, se pregăteşte să cumpere 10% din Universal Music Grup, într-o mişcare care ar evalua casa de discuri la 40 de miliarde de dolari şi ar marca cea mai mare investiţie a unei companii „de faţadă”, scrie Reuters.

Pershing ar investi 4 miliarde de dolari pentru a obţine participaţia, semnalând cel mai mare target pentru un SPAC (special purpose acquisition company) şi întrecând recordul stabilit de firma sud-africană de ride-hailing şi food delivery Grab.

Vivendi, controlat de miliardarul francez Vincent Bellore, a beneficiat în urma creşterilor înregistrate de veniturile celei mai mari case de discuri la nivel mondial, aflată în spatele unor artişti precum Taylor Swift şi Lady Gaga.

Compania a vândut deja o parte din Universal Music către gigantul chinez Tencent şi plănuieşte să listeze Universal pe bursa din Amsterdam ca parte a unei tranzacţii în doi paşi prin care va distribui 60% din casa de discuri către actualii investitori.

Vivendi a declarat că înţelegerea cu SPAC-ul lui Ackman îi va aduce grupului Universal o evaluare de 42,4 miliarde de dolari.

„Universal Music Group este una dintre cele mai grozave businessuri din lume”, susţine Bill Ackman.

În prezent, analiştii evidenţiază o frenezie a SPAC-urilor din SUA care a generat 300 de miliarde de dolari prin intermediul listărilor la bursă între 2020 şi 2021, însă mişcările efectuate de Ackman au fost unele dintre cele mai urmărite, spune furnizorul de date Refinitiv.

Pershing Square a obţinut 4 miliarde de dolari în iulie 2020 în ceea ce a fost cea mai mare listare a unei „companii de cecuri albe” din lume.

 
AFACERI DE LA ZERO