Business Internaţional

Tranzacţie Surpriză: Americanii de la Whirlpool vor să îi cumpere pe italienii de la Indesit

Tranzacţie Surpriză: Americanii de la Whirlpool vor să...

Autor: Ştefan Stan

11.07.2014, 14:32 9081

Whirlpool va cumpăra producătorul italian de electrocasnice Indesit, într-o tranzacţie de 758 de milioane de euro, cea mai mare din ultimii opt ani pentru gigantul american, scrie Bloomberg.

Whirlpool va plăti 11 euro pe fiecare acţiune către Fineldo SpA şi alţi membri din Merloni, familia fondatoare a Indesit, pentru o participaţie de 60% în companie. Acţiunile, care vor fi cumpărate cu 4,5% peste cel mai recent preţ de tranzacţionare, reprezintă 67% din puterea de vot în cadrul companiei italiene.

”Afacerea ne poziţionează pe o poziţie foarte bună într-o piaţă europeană extreme de competitivă pe sectorul electrocasnicelor”, a declarant Jeff M. Fettig, CEO Whirlpool.

Anunţul vine după cea mai recentă tranzacţie încheiată de Whirlpool, achiziţia unei participaţii majoritare în Hefei Rongshida Sanyo, pentru aproximativ 552 milioane euro, în condiţiile în care americanii vor să îşi intensifice prezenţa pe pieţele externe.  

Anul trecut, numai 16% din vânzările Whirlpool au venit din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa, comparative cu 54%, cât au vândut în SUA.

Indesit generează mai bine de jumătate din venituri din Europa de Vest. Compania italiană are peste 16,000 de angajaţi, în timp ce Whirlpool are o forţă de muncă de aproape 70.000 de oameni.

Ambele companii, atât Whirlpool, cât şi Indesit sunt prezente în România, produsele lor fiind cumpărate şi pe piaţa autohtonă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO