Business Internaţional

Tranzacţie uriaşă: Alphabet, părintele Google, va cumpăra de la HTC divizia care se ocupă cu dezvoltarea smartphone-ului Google Pixel, pentru 1,1 miliarde de dolari. Cash.

Tranzacţie uriaşă: Alphabet, părintele Google, va...

Autor: Ştefan Stan

21.09.2017, 16:01 419

Google va plăti 1,1 miliarde de dolari pentru divizia producătorului Taiwanez HTC care se ocupă de dezvoltarea smartphone-urilor Pixel, al doilea pariu major pe piaţa telefoanelor făcut de gigantul american, scrie Reuters.

Alphabet, părintele Google, va cumpăra cu banii jos divizia HTC, şi odată cu ea pe cei 2.000 de angajaţi care lucrează acolo, echivalentul a 20% din totalul forţei de muncă a HTC. De asemenea, va cumpăra şi licenţa non-exclusivă pentru proprietatea intelectuală a HTC, iar cele două firme au hotărât să colaboreze pe alte sectoare în viitor.

În timp ce Google nu va cumpăra active de producţie, tranzacţia reprezintă o concentrare a ambiţiilor pentru telefoanele cu Android, într-o perioadă când consumatorii şi atenţia media sunt focusaţi în cea mai mare parte pe rivalul Apple.

”Google consideră că este necesar să aibă propria echipă de hardware, care să îi ajute să inoveze telefoanele cu android, să le facă mai competitive versus seria iPhone”, a spus Mia Huang, analist la TrendForce.

Smartphone-ul Pixel, ”vârful de lance” al smartphone-urilor lansate de Google până acum, a fost lansat în urmă cu un an, şi are mai puţin de 1% din cota de piaţă la nivel mondial, fiind livrate aproximativ 2,8 milioane de dispozitive la nivel mondial. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO