Business Internaţional

„Trecem printr-o criză care se va dovedi mai rea decât Marea Depresiune”: Principalii producători de şampanie la nivel mondial anunţă pierderi de aproape 2 miliarde de euro

„Trecem printr-o criză care se va dovedi mai rea...

Autor: Eduard Ivanovici

03.08.2020, 13:41 508

În ultimele luni, criza creată de coronavirus a oprit nunţile, petrecerile, cinele în oraş şi transportul aerian – componente cheie pentru piaţa vinului de lux din Franţa, scrie Associated Press.

Producătorii din regiunea Champagne, centrul industriei globale a vinurilor spumante, spun că vânzările au suferit pierderi de aproximativ 1,7 miliarde de euro anul acesta pe măsură ce cifra de afaceri a scăzut cu aproape o treime, fapt ce reprezintă un declin nemaiîntâlnit în istoria recentă Franţei şi mai mare decât Marea Depresiune a anilor 1930.

De asemenea, producătorii estimează că aproape 100 de milioane de sticle vor rămâne nevândute până la sfârşitul anului.

„Trecem printr-o criză care se va dovedi mai rea decât Marea Depresiune”, a declarat Thibaut Le Mailloux, director de comunicaţii în cadrul Comitetului Interprofesional al Vinurilor Champagne din Franţa (CIVC), care reprezintă aproximativ 16.000 de producători de vinuri.

CIVC a lansat o serie de măsuri fără precedent în contextul crizei generate de pandemie. Precum ţările producătoare de petrol, comitetul reglementează mărimea recoltelor în fiecare an pentru a evita producţia în exces şi, în consecinţă, scădea masivă a preţurilor. De altfel, Comitetul va implementa pe 18 august o serie strictă de măsuri care prin care vor fi distruse sau vândute la preţuri reduse cantităţi record de struguri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO