Business Internaţional

Trei întrebări “capcană” la care fiecare candidat la un job ar trebui să aibă pregătit un răspuns

Trei întrebări “capcană” la care fiecare candidat...

Autor: Bianca Dorobanţu

19.12.2015, 22:00 2340

Întrebările simple puse candidaţilor la interviul de angjare ar putea să nu ofere răspunsuri care să reflecte foarte mult personalitatea acestora şi felul în care ei se vor comporta ca angajaţi în următoarele şase luni sau într-un an. Astfel că angajatorii ar trebui să aibă pregătite câteva întrebări mai complexe, ale căror răspunsuri să arate mai multe despre candidaţi, ajutându-i să-l aleagă pe cel ideal. Există trei întrebări la care orice candidat ar trebui să ştie să răspundă la un interviu de angajare, care pot duce la o colaborare pe termen lung, scrie Business Insider.

1. „Ce ai face dacă ai fi în această situaţie?”

Angajatorul poape propune candidatului un anumit scenariu care s-ar putea întâmpla la locul de muncă, iar candidatul ar trebui să spună exact cum ar proceda în situaţia respectivă. Răspunsul la această întrebare dezvăluie în ce măsură candidatul are anumite calităţi, precum atenţia la detalii, spontaneitatea, capacitatatea de a lua cele mai bune decizii în condiţii de stres, de a aplana conflictele sau de a asculta.

2. „Dacă nu vei fi angajat aici, ce vei face?”

Această întrebare ar putea părea surprinzătoare pentru anumiţi candidaţi şi nu există un răspuns ideal, însă răspunsurile ar putea arăta dacă într-adevăr candidatul îşi doreşte slujba respectivă sau nu.  De exemplu, un candidat care spune că nu ştie ce va face în continuare în cazul în care nu va trece de interviu dă dovadă de o lipsă a pregătirii şi organizării. În schimb, un candidat care răspunde că îşi doreşte o carieră doar în domeniul respectiv şi că a aplicat la primele trei firme, încercând să obţină o slujbă la una dintre celelalte două, dacă nu la această, arată devotament şi interes pentru o carieră în compania potrivită.

Răspunsurile diferă în funcţie de fiecare candidat, însă toate vor dezvălui seriozitate şi maturitate într-o anumită măsură, pe care orice bun angajat le deţine.

3. „Descrie felul în care vezi slujba aceasta şi spune motivele pentru care ar fi importantă pentru companie”

Dacă este interesat cu adevărat de compania la care a aplicat, înseamnă cel care a venit la interviu s-a documentat despre job-ul respectiv şi ar putea să descrie ce ar trebui să facă sau ce impact ar avea el asupra companiei. Un candidat care are dificultăţi în a explica aceste lucruri s-ar putea adapta mai încet mediului de lucru. Cei care îşi investesc energie în căutatul slujbei potrivite se dovedesc a fi mai buni angajaţi decât ceilalţi, care nu se implică la fel de mult.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO