Business Internaţional

Treizeci de bănci din Spania retrogradate de americanii de la Moody's

Treizeci de bănci din Spania retrogradate de americanii de la Moody's

Autor: Radu Racu

25.03.2011, 09:56 49

Un număr de treizeci de bănci de talie mică dinSpania au fost retrogradate de agenţia de rating Moody's, ca urmare a incertitudinilor legate desusţinerea lor de către guvern în cazul unei crize, scrie Bloomberg.

Agenţia de rating cu sediul la New York ainvocat presiunea financiară ridicată a datoriei publice. Jumătatedin instituţiile financiare vizate au fost retrogradate cu douătrepte, iar alte cinci bănci şi-au văzut ratingul scăzut cu treisau patru trepte.

"Pare tot mai plauzibil ca la un anumit moment să fie nevoie deluarea unor decizii dure în privinţa echilibrării motivaţieistatului de a susţine băncile cu nevoia de a-şi proteja propriilefinanţe. În opinia Moody's, este tot mai probabil ca statul să nufie pregătit să ofere un cec în alb tuturor băncilor", motiveazăagenţia de rating, într-o notă emisă joi.

Printre băncile retrogradate se numără BancoPastor, CatalunyaCaixa, Banco Popular Espanol, Banco Espanol deCredito sau Santander Consumer Finance.

Ratingul suveran al Spaniei a fost redus e data de 10martie la "Aa2".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO