Business Internaţional

Trendul generat de NFT-uri prinde piaţa americană de capital: Încep să crească acţiunile companiilor asociate cu certificatele digitale de autenticitate, după ce fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a vândut prima postare a platformei de socializare pentru 2,9 mil. dolari

CEO-ul Twitter Jack Dorsey

CEO-ul Twitter Jack Dorsey

Autor: Eduard Ivanovici

23.03.2021, 12:55 361

Acţiunile mai multor companii americane asociate cu certificatele de autenticitate NFT (non-fungible tokens) – un tip de activ digital certificat prin blockchain – au terminat pe plus ultima şedinţă de tranzacţionare, beneficiind de pe urma unuia dintre cele mai în vogă trenduri din social media, transmite Reuters.

Astfel, acţiunile unor companii cu prezenţă în arta online – precum Takung Art şi Oriental Culture – şi-au extins creşterile datorită anunţului conform căruia fondatorul Twitter, Jack Dorsey, a vândut primul tweet din istoria platformei de socializare pentru 2,9 milioane de dolari prin intermediul unui NFT.

Acţiunile Takung, listate pe bursa din Frankfurt, au crescut ieri cu 65,1% la 49 de dolari. Compania, care conduce o platformă online de comerţ cu obiecte artistice, ajungea la 2,59 dolari pe acţiune în urmă cu două săptămâni.

Între timp, Oriental Culture, un furnizor online de lucrări artistice şi obiecte de colecţie, a încheiat şedinţa de ieri cu o creştere de 24,1%.

Recent, o „casă digitală” din cadrul jocului Sims, creată de artistul canadian Krista Kim, a fost vândută pentru 500.000 de dolari, sau 288 Ether, într-una din cele mai mari tranzacţii de pe piaţa NFT-urilor.

De asemenea, casa britanică de licitaţii Christie’s a cumpărat un colaj digital realizat de un artist pe nume Beeple pentru 69,4 milioane de dolari. Mişcarea marchează prima licitaţie majoră care a inclus o operă de artă cu certificat NFT şi reprezintă prima dată când o casă de licitaţie scoate la vânzare o lucrare artistică plătită în criptomonede.

Certificatele de autenticitate NFT reprezintă o serie de identificatori electronici care confirmă unicitatea unei lucrări digitale, stocând datele pe blockchain, tehnologia de tip registru imuabil din spatele criptomonedelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO