• Leu / EUR4.9022
  • Leu / GBP5.4884
  • Leu / USD4.5747
Business Internaţional

Trenul Amtrak care a deraiat în SUA ar fi putut fi lovit de un obiect

Trenul Amtrak care a deraiat în SUA ar fi putut fi lovit de un obiect

Autor: Iuliana Enache

16.05.2015, 11:52 872

La o conferinţă de presă susţinută vineri, Robert L. Sumwalt, cel care conduce ancheta, a declarat că o asistentă a inginerului conductor a declarat că ea crede că a auzit o transmisiune radio în care un mecanic de pe o linie regională a declarat că trenul său a fost lovit de un proiectil şi că inginerul trenului Amtrak a răspuns că şi al lui a fost lovit, relatează New York Times, în ediţia electronică.

Femeia, care lucra în vagonul restaurant, l-a auzit pe Brandon Bostian vorbind cu un inginer de pe linia regională Septa care a spus că trenul lui a fost "lovit de o stâncă sau că s-a tras asupra lui", potrivit lui Sumwalt. Ea crede că l-a auzit pe Bostian răspunzând că şi trenul lui a fost lovit. "Imediat după ce a auzit această conversaţie între conductorul trenului său şi inginerul Septa, ea a declarat că a simţit o zdruncinătură şi trenul s-a răsturnat", a declarat Sumwalt.

Sumwalt a afirmat că anchetatorii au descoperit o zonă circulară de mărimea unui pumn în zona impactului, pe partea stângă a parbrizului locomotivei şi că au cerut FBI să o analizeze. El a declarat că FBI a fost chemat pentru că are expertiza de care este nevoie în anchetă, dar că biroul nu a început încă analizele.

El a precizat, de asemenea, că anchetatorii l-au intervievat pe inginer şi au descoperit că aceste este "extrem de cooperant". Inginerul a declarat că nu era obosit sau bolnav la momentul accidentului, dar că nu îşi aminteşte nimic în legătură cu deraierea. Anchetatorii l-au întrebat dacă îşi aminteşte ceva despre vreun proiectil, iar acesta a spus că nu.

Jerri Williams, o purtătoare de cuvânt a Septa, a confirmat că parbrizul unuia dintre trenurile companiei a fost lovit de un proiectil în apropiere de staţia North Philadelphia, marţi, în jurul orei 09.10, cu aproximativ 12 minute înainte de deraierea trenului Amtrak.

"Avem informaţii de trenuri lovite de obiecte în această zonă de două sau trei ori pe lună", a declarat Williams. În cea mai mare parte sunt obiecte aruncate de copii şi nu provoacă pagube.

Consiliul pentru siguranţa transporturilor a cerut permisiunea de a-l intervieva pe inginerul trenului Septa lovit de proiectil, iar compania a acceptat să coopereze, a precizat Williams.

Alţi doi conductori se aflau în tren în noaptea respectivă. Unul dintre ei este spitalizat şi nu a fost intervievat, în timp ce celălalt se afla în spatele trenului şi a anunţat că nu îi funcţiona staţia radio, astfel că nu a putut auzi conversaţia, a precizat Sumwalt. Ambii conductori au declarat că au încredere în inginer, numindu-l un "profesionist".

Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9022
Diferență: -0,0286
Ieri: 4.9036
Azi: 4.5747
Diferență: 0,3884
Ieri: 4.5570
Azi: 5.4884
Diferență: 0,1734
Ieri: 5.4789
Azi: 4.9405
Diferență: 0,4452
Ieri: 4.9186