Business Internaţional

Trenurile au dublat profitul Alstom

15.05.2007, 18:43 16

Alstom, cel de-al doilea mare constructor de trenuri din lume, a anuntat ca profitul pe anul fiscal trecut s-a dublat datorita investitiilor mari facute la nivel mondial in retelele de transport si in turbine electrice, scrie Bloomberg.
Profitul net s-a apreciat la 448 de milioane de euro in anul fiscal care s-a incheiat in martie, in crestere de la 178 de milioane de euro in anul precedent. Vanzarile companiei s-au apreciat cu 14%, la 14,2 miliarde de euro.
Analistii au estimat un profit de 445 milioane de euro si venituri in valoare de 13,9 miliarde de euro.
"In perioada urmatoare Alstom va continua sa imbine cresterea organica a companiei (prin dezvoltarea propriei retele si nu prin fuziuni sau achizitii - n. red.) si cea efectuata prin achizitii cu imbunatatirea performantelor companiei", a declarat Patrick Kron, directorul executiv al companiei.
"Profitul operational exprimat ca procentaj din vanzari va depasi 7% in acest an fiscal, urmand ca in 2009 si 2010 sa creasca la 8%", a adaugat el.
Actiunile Alstom, ale carui trenuri transporta pasageri in New York si Singapore, s-au apreciat cu 37% in ultimele sase luni, depasind cresterea de 8,2% a indicelui Dow Jones Stoxx 600 al celor mai importante companii europene. Aceasta ii ofera companiei o valoare de piata de 15,7 miliarde de euro, in comparatie cu 273 de milioane de euro in martie 2003, cand Alstom a incheiat anul in pierdere.
Numarul comenzilor primite s-a apreciat cu 34% la suma record de 19 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO