Business Internaţional

Trenurile intrate în coliziune în Germania erau ale unui grup francez; conducerea, "în stare de şoc"

Trenurile intrate în coliziune în Germania erau ale...

Autor: Raluca Manga

09.02.2016, 13:57 506

Grupul francez a anunţat totodată că directorul său general s-a deplasat la faţa locului.

"Directorii şi ansamblul de colaboratori ai Transdev sunt extrem de şocaţi de acest accident de o gravitate excepţională. Jean-Marc Janaillac, preşedintele-director general al Transdev, s-a deplasat imediat la faţa locului", a informat grupul într-un comunicat.

"O anchetă va fi deschisă de către poliţia germană", a mai anunţat compania. Aceasta a informat că doreşte ca ancheta privind cauzele tragediei să se desfăşoare "într-un mod transparent".

În anul 2014, Transdev a înregistrat o cifră de afaceri de 6,6 miliarde de euro.

Cel puţin opt persoane au murit şi alte 150 au fost rănite, marţi, în landul Bavaria, din sudul Germaniei, în coliziunea frontală dintre două trenuri care au deraiat parţial de pe şinele de cale ferată.

Unul dintre mecanicii de tren se află printre cele opt persoane decedate, potrivit unui post de televiziune german. Cel de-al doilea este în continuare căutat de echipele de intervenţie, dar există posibilitatea să nu fi supravieţuit accidentului.

Cele două trenuri s-au ciocnit în apropiere de oraşul Bad Aibling, la 60 de kilometri sud-est de Munchen, în zona râului Mangfall. Potrivit unui angajat al echipelor de intervenţie, porţiunile frontale ale trenurilor sunt distruse pe o porţiune de 10-15 metri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO