Business Internaţional

TripAdvisor a fost amendat cu jumătate de milion de euro de italieni pentru recenzii false

TripAdvisor a fost amendat cu jumătate de milion de euro...

Autor: Madalina Cerban

23.12.2014, 14:03 609

Potrivit AFP, sesizată de mai multe asociaţii ale consumatorilor, Autorità Garante della Concorrenza e del Mercato (AGCM), autoritatea care asigură respectarea concurenţei în Italia, a decis că site-ul de călătorii american TripAdvisor şi filiala sa italiană nu au fost suficient de oneste cu internauţii.

AGCM spune că TripAdvisor i-a făcut pe utilizatorii săi să creadă că toate comentariile publicate pe acest site au fost scrise de turişti, însă unele dintre mesaje erau postate de profesionişti.

AGCM interzice "difuzarea de informaţii înşelătoare cu privire la persoanele care au scris comentariile".

TripAdvisor insistă asupra "caracterului autentic şi sincer al comentariilor", făcându-i astfel pe consumatori să creadă că informaţiile publicate pe acest site de călătorii sunt sigure, mai spune AGCM.

TripAdvisor are la dispoziţie 30 de zile pentru a plăti amenda şi 90 de zile pentru a explica AGCM cum va evita pe viitor astfel de situaţii, respectiv ca utilizatorii să ştie când sunt publicate "informaţii publicitare care nu corespund realităţii".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO