Business Internaţional

Trucuri pentru YouTube, „ascunse” chiar pe tastatură. Îţi va schimba pentru totdeauna modul în care te uiţi la filmuleţe

Trucuri pentru YouTube, „ascunse” chiar pe tastatură. Îţi va schimba pentru totdeauna modul în care te uiţi la filmuleţe

Autor: Maria Tufan

18.10.2015, 22:00 2966

Toată lumea iubeşte YouTube-ul. Însă, deşi este unul dintre cele mai accesate site-uri de pe internet, s-ar putea ca acele comenzi ascunse care vă fac utilizarea lui mult mai uşoară să vă fie încă ascunse, scrie Business Insider.

Iată care sunt cele mai bune trucuri şi scurtături care se pot folosi pe YouTube.

Apăsaţi tasta K pentru a pune pauză. Deşi multe persoane folosesc bara de spaţiu pentru a pune pauză unui video, de multe ori această comandă vă va da pagina mai jos. Apăsând K în timpul filmuleţului, YouTube va putea opri şi porni imediat acel video fără a mai căuta butoanele prestabilite.

Apăsaţi tasta M pentru a opri sunetul. Ca să nu mai pierdeţi timp căutând simbolul difuzorului pe filmuleţul vostru, tasta M vă oferă posibilitatea de a opri sunetul şi de a-l reporni dintr-un singur buton, în mod instant.

Apăsaţi tasta F pentru a mări la maxim dimensiunea video-ului. Dacă doriţi să vizualizaţi filmuleţul în varianta full-screen, butonul F vă uşurează „munca” nemaifiind nevoie să căutaţi pe ecran comanda din colţul dreapta al video-ului sau să daţi dublu click pe imagine.

Apăsaţi tasta J pentru a derula înapoi zece secunde. Dacă reţineţi că tasta K poate juca rolul butonului de „play/pauză”, atunci tasta din stânga lui vă va duce 10 secunde înapoi pentru a vedea ce aţi ratat.

Apăsaţi tasta cu săgeata stângă pentru a derula în spate doar cinci secunde. Dacă tasta J vi se pare că vă duce prea mult înapoi, butonul pe care stă desenat săgeata spre stânga vă ajută să parcurgeţi un „drum” mai scurt.

Apăsaţi tasta L pentru a derula înainte 10 secunde. La polul opus, în dreapta butonului de play/pauză, tast L vă poate duce mai „arunca” înainte.

Apăsaţi tasta cu săgeată dreapta pentru a derula înainte cinci secunde.

Apăsaţi tasta cu cifra 0 pentru a relua filmuleţul. Pentru a reporni orice video, apăsarea tastei 0 vă va uşura procesul. 

Apăsaţi pe tastele de la 1 la 9 pentru a vă deplasa pe parcursul video-ului. Vă vine sau nu să credeţi, filmuleţele de pe YouTube sunt, indifferent de dimensiunea lor, împărţite în nouă părţi egale. Apăsând pe cifrele de la 1 la 9, aveţi posibilitatea să vă „plimbaţi” în orice moment al acestuia.

Faceţi GIF-uri instant cu ajutorul oricărui video de pe YouTube. În adresa URL a filmuleţului la care vă uitaţi, adăugaţi cuvântul „GIF” înaintea textului „youtube.com” – „youtube.com” se va transforma în „gifyoutube.com” – şi veţi fi trimişi imediat pe o pagină unde vă puteţi produce propriile GIF-uri. Puteţi, astfel, alege când să să înceapă şi când să se oprească, urmând ca mai apoi distribuirea lui pe reţelele de socializare sau pe blog să se rezume la simpla comandă unui buton.

 
AFACERI DE LA ZERO