Business Internaţional

Trump cheltuie aproape 100 de milioane de dolari pentru o paradă militară. De unde vin banii

Trump cheltuie aproape 100 de milioane de dolari pentru o...

Autor: Alexandra Cepăreanu

17.08.2018, 11:28 153

Parada militară organizată de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a fost evaluată la 92 de milioane de dolari, cu 80 de milioane de dolari mai mult decât s-a estimat iniţial, relatează CNBC.

Departamentul de Apărare şi partenerii săi şi-au actualizat estimările de cost privind parada militară a lui Donald Trump, potrivit unui oficial american care face parte din Departamentul de Apărare. El a vorbit sub protecţia anonimatului.

Iniţial parada era planificată pentru data de 10 noiembrie 2018, dar acum se discută organizarea ei în 2019. Costurile estimate de oficiali ajung la suma de 92 de milioane de dolari, din care 50 de milioane de dolari provin de la Pentagon, sediul central al Departamentului Apărării al Statelor Unite, şi 42 de milioane de dolari de la alte agenţii guvernamentale precum Departamentul de Securitate Naţională.

Un purtător de cuvând al Pentagonului a declarat într-un e-mail pentru CNBC că Departamentul Apărării va face un anunţ în curând, dar nu va comenta în continuare. De asemenea, Casa Albă a adresat câteva întrebări Departamentului de Apărare.

Suma de 92 de milioane de dolari include securitatea, transportul bunurilor care vor fi prezente la paradă, aeronave, dar şi taxa temporară pentru trupe. De altfel, oficialul a menţionat că, deşi mărimea şi domeniul de aplicare a parade militare se pot schimba, planurile includ momentan prezenţa a opt tancuri şi alte autovehicule blindate, inclusiv Bradleys, Strykers şi M113.

El a adăugat că specialiştii au pus la îndoială îngrijorările privind rezervorul Abrams care cântăreşte 70 de tone, care ar ruina infrastructura din Washington. Analiza lor arată că deţi tancurile sunt foarte grele, străzile capitalei naţiunii nu vor fi compromise.

De asemenea, oamenii se aşteaptă ca parada să includă elicoptere, avioane de luptă, avioane de transport, precum şi avioane istorice din flota militară.

În plus, trupele care vor defila în cadrul paradei vor purta uniforme de epocă pentru a reprezenta forţele trecute, prezente şi viitoare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO