Business Internaţional

Trump este mult mai sărac decât declară şi mult mai îndatorat

Trump este mult mai sărac decât declară şi mult mai...

Autor: Alexandru Nanu

19.07.2016, 14:27 10346

În anul în care Donald Trump s-a transformat dintr-un simplu candidat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii în candidatul mascotă al republicanilor, a acumulat mai multe datorii şi a fost nevoit să-şi vândă din acţiunile şi obligaţiunile pe care le deţinea, cu o valoare de aproape 50 de milioane de dolari, scrie Bloomberg.

În acelaşi timp, valoarea resortului şi a şcolii de golf şi a turnului din Manhattan a crescut.

Cine este supermodelul de 45 de ani care are o şansă istorică să ajungă Prima Doamnă a Statelor Unite

Cele mai periculoase forţe speciale din lume

Povestea celei mai vechi biserici de piatră din România

Acestea sunt constatările unei evaluări actualizate a bogăţiei lui Donald Trump, gata să accepte nominalizarea la prezidenţiale făcută de partidul republican. Deşi performanţele activelor sale au fost inegale, valuarea activului net a crescut la 3 miliarde de  dolari conform indicelui Bloomberg al miliardarilor, faţă de 2,9 miliarde anul trecut.

De când este unul dintre candidaţii la prezidenţiale, Trump a repetat că averea lui valorează mai mult de 10 miliarde de dolari,  afirmând că acest lucru este dovada succesului său ca om de afaceri. Estimările din ultimul an al revistelor Fortune şi Forbes au arătat că averea valorează mai puţin de 5 miliarde de dolari.

Calculul Bloomberg a fost realizat în conformitate cu metodologia de evaluare a averilor celor mai bogaţi miliardari din lume. 

Datoria lui Trump aproape s-a dublat în ultimul an, de la o valoare estimată de 350 de milioane de dolari, la aproape 630 de milioane de dolari, în timp ce acesta a luat şi o linie de credit, în valoare de 170 de milioane de dolari, de la Deutsche Bank pentru un proiectul unui hotel din Washington . Trump a declarat ca va cheltui 200 de milioane de dolari pentru renovarea clădirii vechi Post Office,  programată să fie deschisă în acest an.

 
 
                                        

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO