Business Internaţional

Trump mai ”bagă” o fisă: Statele Unite vor să negocieze un nou acord nuclear cu Iranul

Trump mai ”bagă” o fisă: Statele Unite vor să...

Autor: Mihai Draghici

03.11.2018, 16:15 194

Statele Unite manifestă în continuare deschidere pentru negocierea unui nou acord nuclear cu Iranul, afirmă preşedintele Donald Trump, în contextul impunerii de noi sancţiuni împotriva regimului de la Teheran, relatează site-ul agenţiei Bloomberg.

"Obiectivul nostru este să forţăm regimul iranian să facă o alegere clară: fie renunţă la comportamentul destructiv, fie continuă pe calea care duce spre dezastru economic", a declarat Donald Trump.

Sancţiunile impuse de Washington vizează regimul de la Teheran, "nu poporul iranian, care suferă de mult timp", a spus Trump. "Din acest motiv, reiterăm astăzi că vânzările de alimente, medicamente, dispozitive medicale, produse agricole spre Iran rămân exceptate de la sancţiuni", a explicat liderul de la Casa Albă.

"Statele Unite rămân deschise ajungerii la un nou acord, complet, cu Iranul, care să blocheze definitiv activităţile de dotare cu arme nucleare, să contracareze acţiunile negative şi să fie valoros pentru poporul iranian", a subliniat Donald Trump.

Preşedintele Donald Trump a decis retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015. Rusia, Marea Britanie, Germania, Franţa, China, Uniunea Europeană şi Iranul au hotărât menţinerea tratatului. Administraţia de la Washington a reintrodus sancţiunile împotriva regimului islamist de la Teheran, dar a anunţat că opt ţări vor fi exceptate de la aceste măsuri, astfel că pot continua relaţiile comerciale cu Iranul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO