Business Internaţional

Trump nu e de acord să reducă tarifele americane impuse bunurilor din China

Trump nu e de acord să reducă tarifele americane impuse bunurilor din China

Autor: Laura Albu

09.11.2019, 11:10 77

Trump a declarat că nu a fost de acord să reducă tarifele asupra bunurilor din China. "Nu am fost de acord cu nimic" a spus el, stârnind noi îndoieli cu privire la momentul în care cele mai mari economii ale lumii ar putea pune capăt războiului comercial care durează de 16 luni, transmite Reuters.

Oficialii din ambele ţări, au declarat că SUA şi China au convenit să reducă tarifele impuse de ambele părţi, în cadrul "primei faze" a acordului comercial. Însă ideea recuperării tarifare s-a confruntat cu o opoziţie dură în cadrul administraţiei Trump.

Aceste diviziuni au fost afişate integral vineri, când Trump - care s-a descris în mod repetat ca fiind „Tariff Man” - a declarat reporterilor de la Casa Albă că nu a fost de acord să reducă tarifele deja instituite.

"China ar dori să obţină oarecum un rollback, nu un rollback complet, pentru că ei ştiu că nu o voi face. Nu am fost de acord cu nimic", a spus preşedintele american.

Acesta a explicat că China doreşte să ajungă la o înţelegere mai mult decât a el, adăugând că tarifele din SUA au generat „miliarde” pentru economia americană. „Sunt foarte fericit acum. Încasăm miliarde de dolari", a mai spus Trump.

AFACERI DE LA ZERO