Business Internaţional

Trump nu riscă un război economic cu Uniunea Europeană: UE primeşte exceptare de la plata taxelor vamale pe oţel şi aluminiu

Trump nu riscă un război economic cu Uniunea...

Autor: Răzvan Botea

22.03.2018, 20:53 292

Trump a oferit exceptare de la plata taxelor vamale la importurile de oţel şi aluminiu din care vin din Uniunea Europeană, astfel evitând un război economic cu aliaţii săi cheie, informează CNN Money.

Excepţiile pentru Canada şi Mexic au fost anunţate încă de la semnarea declaraţiilor care prevedeau impunereae acestor taxe vamale.

Anunţul încheie o serie de speculaţii din această săptămână şi diminuează semnificativ impactul măsurilor luate de administraţia SUA.

Trump a anunţat pe 1 martie că importurile de oţel vor fi purtătoare de taxe vamale de 25% şi pentru importurile de aluminiu este vorba de o taxă de 10%.

Uniunea europeană a anunţat măsuri de retorsiune prin tarife vamale la importurile din SUA pentru o lista de produse, inclusiv aluminiu şi oţel.

În industria românească, odată cu exceptarea de la plata taxelor vamale pentru Uniunea Europeană, impactul măsurilor lui Trump va fi atenuat.

Tarifele vamale din SUA vor intra în vigoare mâine, 23 martie, toate importurile de oţel şi aluminiu vor fi purtătoare de noile taxe vamale, mai puţin cele provenite din Canada, Uniunea Europeană şi Mexic.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO