Business Internaţional

Trump pregăteşte o nouă lovitură pentru Europa: Ar fi posibil ca SUA să sancţioneze companiile europene care fac afaceri cu Iranul

Trump pregăteşte o nouă lovitură pentru Europa: Ar fi...

Autor: Marian Avram, Mediafax

13.05.2018, 17:28 189

Întrebat dacă Washingtonul va impune sancţiuni companiilor europene care vor avea legături de afaceri cu Iranul, Bolton nu a exclus această variantă.

”Este posibil. Depinde doar de conduita propriilor guverne”, a declarat consilierul prezidenţial american pentru Siguranţă Naţională.

Declaraţiile lui Bolton vin în contextul în care preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat decizia de retragere a Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015 şi că SUA vor reactiva sancţiunile contra Iranului.

Marile puteri din grupul P5+1 (China, Franţa, Rusia, Marea Britanie, Statele Unite plus Germania) au semnat în 2015 un acord cu Iranul prin care Teheranul se angajează să limiteze activităţile atomice în schimbul relaxării sancţiunilor internaţionale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO