Business Internaţional

Trump scoate tunurile: Casa Albă pune presiune pe Congres să lanseze un pachet economic de 850 miliarde dolari în faţa crizei coronavirus

Trump scoate tunurile: Casa Albă pune presiune pe...

Autor: Alex Ciutacu

17.03.2020, 15:39 209

Administraţia Trump plănuieşte să îi ceară Congresului astăzi să aprobe un nou pachet economic pentru a stimula economia, în valoare de 800-850 miliarde dolari, pentru a limita efectele pandemiei Covid-19, potrivit unor surse oficiale citate de FT.

Cererea marchează o schimbare de strategie la Casa Albă înspre un răspuns economic mult mai agresiv pentru a opri răspândirea epidemiei – care a închis deja şcolile, barurile, restaurantele şi multe fabrici în toată ţara, şi a generat un declin abrupt al businessului, în special pentru liniile aeriene şi pentru industria ospitalităţii.

Steven Mnuchin, secretarul Trezoreriei din SUA, a anunţat deja două proiecte de legisaţie pentru a ajuta economia americană să combată epidemia.

Administraţia Trump a propus reducerea taxelor salariale – din care sunt finanţate pensiile guvernamentale şi programele de sănătate – şi stimuli pentru o serie de sectoare afectate în economie, în timp ce Democraţii vor măsuri specifice pentru familiile sărace, precum asistenţă de şomaj şi ajutoare alimentare.

Unii politicieni, atât Republicani, cât şi Democraţi, susţin că soluţia ar fi plăţi directe către gospodăriile americane pe parcursul crizei, dar nu este clar dacă conducerea din Congres susţine astfel de măsuri.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO