Business Internaţional

Trupul neînsufleţit al lui Shinzo Abe a fost dus la Tokyo

Trupul neînsufleţit al lui Shinzo Abe a fost dus la Tokyo

Autor: Cosmin Pirv

09.07.2022, 08:31 20

Trupul neînsufleţit al lui Shinzo Abe a fost dus la Tokyo, în timp ce politicienii se pregătesc să reia campania pentru alegerile de duminică pentru camera superioară, în umbra asasinatului celui mai longeviv prim-ministru al Japoniei, scrie The Guardian.

Sâmbătă dimineaţa, o maşină mortuară care se crede că transporta trupul lui Shinzo Abe a părăsit spitalul din Kashihara unde fostul premier a fost tratat după ce a fost împuşcat de un bărbat înarmat în timpul unui discurs de campanie în oraşul Nara, din vestul ţării.

Maşina mortuară a fost văzută ulterior sosind la reşedinţa fostului premier din Tokyo, a relatat postul naţional de televiziune NHK.

Partidul Liberal-Democrat (PLD), formaţiunea pe care Abe a condus-o cândva, şi alte partide au anunţat că vor relua campania electorală sâmbătă. Politicienii au declarat că sunt hotărâţi să arate că asasinatul nu poate opri democraţia.

Între timp, poliţia continuă cercetările pentru a stabili motivul crimei şi dacă suspectul arestat vineri, Tetsuya Yamagami, a acţionat singur.

Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit după ce a fost împuşcat în timp ce susţinea un discurs în oraşul Nara din vestul ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO