Business Internaţional

Turcia acordă mai multe autorizaţii pentru transportatorii de mărfuri din Moldova

Turcia acordă mai multe autorizaţii pentru...

Autor: Catalina Apostoiu

16.05.2018, 00:00 133

Republica Moldova şi Turcia au semnat protocolul Comisiei mixte moldo-turce privind transportul rutier internaţional, care prevede suplinirea numărului de autorizaţii pentru transportatorii de mărfuri moldoveni. Documentul a fost semnat după şedinţa Comisiei mixte în domeniul transportului rutier, care a avut loc la Ankara, informează Moldpres. Părţile au convenit că după utilizarea a 85% din numărul de autorizaţii Turcia va acorda o cotă suplimentară de autorizaţii. 

Un alt subiect discutat de ambele părţi a fost propunerea de modificare a Acordului pentru transporturile rutiere internaţionale dintre Republica Moldova şi Turcia în scopul liberalizării transportului bilateral şi de tranzit. Date ale Biroului Naţional de Statistică relevă că exporturile din Republica Moldova în Turcia au crescut în 2017 de 1,7 ori, până la 104 milioane de dolari, în timp ce importurile s-au majorat cu aproape 12%, la 303 milioane dolari. Aceeaşi tendinţă de creştere cu circa 20% a comerţului exterior s-a menţinut şi în primul trimestru al anului 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO