Business Internaţional

Turcia aşteaptă măsuri concrete din partea Suediei cu privire la terorism, spune Erdogan

Turcia aşteaptă măsuri concrete din partea Suediei cu...

Autor: Andreea Tobias

21.05.2022, 18:01 35

Turcia aşteaptă măsuri concrete din partea Suediei cu privire la terorism, spune Erdogan. Mai mult, Erdogan a spus că ar trebui să fie ridicat embargoul asupra exporturilor de arme impus Turciei după incursiunea sa în Siria în 2019.

Preşedintele turc Tayyip Erdogan i-a spus sâmbătă premierului suedez Magdalena Andersson că Ankara aşteaptă paşi concreţi în ceea ce priveşte preocupările sale legate de organizaţiile teroriste, relatează Anadolu, citată de Reuters.

În cadrul unei convorbiri telefonice, Erdogan a spus că ar trebui să fie ridicat embargoul asupra exporturilor de arme impus Turciei după incursiunea sa în Siria în 2019.

Finlanda şi Suedia au depus miercuri cererea oficială de aderare la NATO, după invazia Rusiei din 24 februarie în Ucraina.

Turcia i-a surprins săptămâna trecută pe aliaţii din NATO prin obiecţiile sale faţă de aderarea celor două ţări, dar liderii occidentali şi-au exprimat încrederea că obiecţiile Ankarei nu vor fi un obstacol în calea procesului de aderare la NATO.

Ankara spune că Suedia şi Finlanda adăpostesc persoane legate de gruparea militantă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) şi adepţi ai lui Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că a orchestrat o tentativă de lovitură de stat în 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO