Business Internaţional

Turcia consideră că atacul asupra Siriei reprezintă ”răspunsul adecvat” la atacul chimic din Duma

Turcia consideră că atacul asupra Siriei reprezintă...

Autor: Marian Avram, Mediafax

14.04.2018, 14:08 420

Turcia consideră că operaţiunile militare efectuate de Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa împotriva Siriei reprezintă răspunsul adecvat la atacul chimic ce a avut loc în oraşul Duma, potrivit unui comunicat emis, sâmbătă, de Ministerul de Externe de la Ankara.

”Atacurile cu arme de distrugere în masă, inclusiv cu arme chimice, care vizează civilii constituie crime împotriva umanităţii. Regimul sirian, care şi-a terorizat propriul popor pentru mai mult de şapte ani, are un larg istoric în prvinţa crimelor împotriva umanităţii şi a crimelor de război”, a transmis Ministerul turc de Externe.

Ankara este de părere că este de o ”importanţă crucială” ca astfel de crime să nu scape nepedepsite, iar cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere pentru a se evita reapariţia unor atacuri similare.

”Este esenţial ca şi comunitatea internaţională, în mod particular membrii Consiliului de Securitate al ONU, să convină asupra unor măsuri comune menite să se asigure că utilizarea armelor chimice nu scapă nepedepsită”, a mai precizat Ministerul de Externe al Turciei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO