Business Internaţional

Turcii cu afaceri în turism vor să cumpere insule scoase la vânzare de Grecia

Turcii cu afaceri în turism vor să cumpere insule scoase la vânzare de Grecia

Autor: Bogdan Cojocaru

07.07.2011, 00:04 1282

Criza economică şi financiară a împins Grecia la gesturi extremepentru a face rost de lichidităţi, precum vânzarea unor insule, iaroamenii de afaceri turci sunt pregătiţi să profite de acesteoportunităţi pentru a pătrunde în forţă pe piaţa elenă aturismului.

"Dacă oamenii de afaceri turci cumpără 30, 40 sau 50 de insulegreceşti, ar constitui o bază de putere importantă în Grecia. Înacest fel le va fi mai uşor să-şi deschidă afacerile spre Europa",a afirmat Fikret Inan, preşedintele board-ului dezvoltatoruluiimobiliar turc FiYapi, citat de Hurriyet. Dezvoltatorul vrea săînfiinţeze în Grecia o companie pentru a facilita achiziţia deinsule scoase la vânzare de statul elen.

Inan a menţionat că şi anul trecut a încercat să cumpere oinsulă grecească, dar i-a fost imposibil. "Ne-au tăiat cumvaapetitul, iar noi ne-am îndreptat căutările în altă parte. Acum,guvernul elen a scos insulele la vânzare. Ne-au atras atenţia şasedintre ele şi vrem să cumpărăm cel puţin trei", a spus el.Preţurile celor şase insule variază de la trei milioane de euro la20 de milioane de euro, a adăugat Inan.

Compania lui a pus deoparte 20 de milioane de euro pentruachiziţii în Grecia şi intenţionează să investească 80 de milioanede euro în facilităţile care vor fi construite pe insulelecumpărate. Veniturile obţinute de Grecia din turism au scăzut cu ocincime din 2008 până anul trecut, la început din cauza crizeieconomice globale, apoi din cauza revoltelor antiausteritate dinmai 2010. Oficialii se aşteaptă ca în această vară numărulturiştilor să crească cu 10%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO