Business Internaţional

Twitter alocă aproape jumătate din veniturile din primul trimestru pentru bonusurile directorilor, deşi a înregistrat pierderi de 160 mil. dolari

Twitter alocă aproape jumătate din veniturile din primul trimestru pentru bonusurile directorilor, deşi a înregistrat pierderi de 160 mil. dolari

Autor: Anca Dumitrescu

29.04.2015, 15:09 119

Analiştii anticipau că operatorul reţelei de socializare va obţine în primele trei luni ale anului venituri de 470-485 milioane de dolari, relatează MarketWatch.

În trimestrul patru Twitter a acordat directorilor beneficii în valoare de 177,2 milioane de dolari, reprezentând 37% din veniturile de 479 milioane de dolari.

Anul trecut, compania a înregistrat vânzări de 1,4 miliarde de dolari şi pierderi de 578 milioane de dolari, provocate în mare parte de compansaţiile în acţiuni acordate directorilor de la vârful Twitter, inclusiv 72,8 milioane de dolari pentru noul director financiar, pentru mai puţin de jumătate de an.

Cheltuielile generate de beneficiile sub formă de acţiuni nu sunt în numerar, potrivit datelor raportate de companie. Noile acţiuni acordate angajaţilor diluează însă valoarea portofoliilor acţionarilor, ca şi vânzările şi profitul pe acţiune.

Tranzacţiile cu acţiuni Twitter au fost sistate spre sfârşitul şedinţei bursiere de marţi, după un declin de 18% al acestora produs înainte de anunţarea rezultatelor trimestriale.

Twitter a scos în evidenţă faptul că veniturile au urcat cu 74% în primul trimestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, datorită creşterii semnificative a utilizatorilor platformei de socializare.

Comparaţiile anuale nu înseamnă prea mult pentru o companie ca Twitter, care nu derulează o afacere cu caracter sezonier. Veniturile au scăzut însă cu 9% faţă trimestrul patru, chiar dacă numărul de utilizatori a crescut de la 288 de milioane la 302 milioane.

AFACERI DE LA ZERO