Business Internaţional

Uber a ajuns să facă mai mulţi bani din serviciul de livrări de mâncare decât din ride-hailing

Uber a ajuns să facă mai mulţi bani din serviciul de...

Autor: Eduard Ivanovici

11.08.2020, 08:00 1300

Serviciul de livrat mâncare Uber Eats a depăşit sectorul de ride-hailing al companiei în al doilea trimestru din 2020, anunţă Quartz.

De vreme ce oamenii au călătorit tot mai puţin la nivel mondial, preferând în schimb să se izoleze la domiciliu, serviciul Uber Rides a raportat o scădere de 75% faţă de acelaşi trimestru de anul trecut, înregistrând rezervări în valoare de 3 miliarde de dolari. Prin comparaţie, comenzile platformei Uber Eats au ajuns la 6,96 miliarde de dolari.

Per total, sectorul de food delivery l-a eclipsat pe cel de ride-hailing în ceea ce priveşte încasările: 1,21 miliarde vs. 790 de milioane. Cu toate acestea, veniturile totale au scăzut cu 29% până la 2,24 miliarde de dolari.

Platforma Uber Eats a ieşit de pe piaţa din România începând cu data de 4 iunie. Compania americană a lansat serviciul în România în urmă cu doi ani, colaborând la finele lui 2019 cu peste 700 de restaurante. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO