Business Internaţional

Uber a câştigat în Londra o luptă istorică pentru industrie

Uber a câştigat în Londra o luptă istorică pentru...

Autor: Alex Ciutacu

27.06.2018, 19:30 559

Curtea Magistraţilor au dat undă verde companiei Uber pentru a opera în capitala Marii Britanii pe o licenţă de 15 luni, potirvit CNN.

Compania a fost forţată să recurgă la Curtea Magistraţilor după ce Ministerul Transporturilor din Marea Britanie a refuzat să reînnoiască licenţa companiei în luna septembrie.

Autoritatea de transporturi a anunţat atunci că Uber nu este „potrivită”, menţionând mai multe îngrijorări cu privire la modul în care compania răspunde activităţilor criminale.

Decizia anunţată săptămâna aceasta este o victorie majoră pentru Dara Khosrowshahi, care a încercat în cele 10 luni de când conduce compania să prezinte Uber drept o companie umilă şi reformată.

„Suntem mulţumiţi cu decizia de astăzi”, transmite Uber într-o declaraţie. „Vom continua să lucrăm cu Transporturile pentru a le adresa o serie de probleme şi pentru a le câştiga încrederea”.

Khosrowshahi, care l-a înlocuit pe Travis Kalanick în poziţia de CEO după o serie de scandaluri, şi-a cerut scuze public pentru greşelile companiei din Londra şi le-a cerut autorităţilor să lucreze împreună pentru a repara lucrurile.

Uber are aproximativ 3,5 milioane de clienţi şi 45.000 de şoferi în Londra şi este una dintre cele mai efervescente pieţe pentru companie.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO