Business Internaţional

Uber, aplicaţia care ameninţă taximetria, explodează pe piaţa din Bulgaria

Sursa foto - AFP

Sursa foto - AFP

Autor: Sebastian Tănase

19.03.2015, 00:00 1729
Aplicaţa Uber, dezvoltată de compania americană cu acelaşi nume şi care pune şoferii în legătură cu pasagerii, a devenit unul dintre cele mai descărcate programe de acest gen din Bulgaria la doar trei luni de când serviciile americanilor sunt disponibile pe această piaţă, scrie agenţia Novinite. Aplicaţia a fost downloadată de peste 5,000 de ori. Între timp, compania americană fondată în 2009 de Travis Kalanick şi Garrett Camp a lansat şi serviciul UberX, inclusiv în România, destinat clienţilor low cost. Aplicaţia UberX a fost folosită de peste 200.000 de ori pe parcursul ultimelor trei luni, spune Paul Faket, unul din directorii companiei.
 
„Scopul nostru este să fim prezenţi pe toate pieţele care ne permit şi să contribuim pozitiv la eficientizarea şi deşteptarea oraşelor astfel încât să ducem omenirea la un alt nivel, modernizând structurile cu care colaborăm”, a spus Patrick Studener, director pe Europa Centrală şi de Est. Conducerea companiei a anunţat că firma intenţionează să deschidă un birou de proiectări în Bulgaria care să angajeze până la 50 de ingineri, deoarece ţara se bucură de un climat prietenos pentru start-up-uri şi are condiţii favorabile dezvoltării afacerilor. „ Dorim să angajăm încă 30-50 de ingineri, însă evident acest lucru va necesita timp şi multe investiţii din partea noastră în Bulgaria. Până acum toate lucrurile au mers foarte bine”, a spus Studener. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO