Business Internaţional

Uber pariază pe biciclete şi scutere în detrimentul maşinilor, în încercarea de a găsi sustenabilitate

Uber pariază pe biciclete şi scutere în detrimentul...

Autor: Bianca Ciocotisan

27.08.2018, 11:03 731

Uber vrea să se concentreze mai mult pe diviziile sale de scutere electrice şi biciclete, în detrimentul maşinilor, deoarece modurile individuale de transport sunt mai portrivite pentru călătoriile în oraş, în ciuda faptului că măsura ar putea afecta profiturile, relatează BBC.

„Pe termen scurt din punct de vedere financiar, poate că nu este o victorie pentru noi, dar din punct de vedere strategic pe termen lung, credem că este direcţia exactă în care vrem să mergem”, a declarat Dara Khosrowshahi, CEO-ul Uber.

Compania de car-sharing a investit într-o divizie de biciclete în ultimul an. Bicicletele sale electrice Jump sunt disponibile în opt oraşe din SUA, inclusiv New York şi Washington, iar în curând se va lansa în Berlin.

De asemenea, a colaborat cu Lime, o companie de scutere electrice, în timp ce realizează oferte în alte domenii, cum ar fi transportul public şi transportul de marfă.

Directorul executiv al companiei a recunoscut că Uber face mai puţini bani dintr-o plimbare cu bicicleta, comparative cu aceaşi distanţă parcursă cu maşina, dar a spus că acest lucru ar fi compensat, deoarece clienţii au folosit aplicaţia mai frecvent pentru călătorii mai scurte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO