Business Internaţional

UBS oferă prime în creştere, în timp ce rivalele europene îşi restrâng plăţile

Foto: AFP

Foto: AFP

Autor: CătăIina Apostoiu

21.03.2016, 00:00 163

Banca elveţiană UBS Group, care şi-a restrâns divizia de servicii financiare pentru a se concentra asupra operaţiunilor de wealth management, şi-a majorat plăţile în contul primelor cu 14% anul trecut, aceasta fiind singura bancă europeană importantă care şi-a recompensat bancherii cu plăţi în creştere, relatează Bloomberg.

Primele acordate de UBS au fost majorate la 3,5 miliarde de franci elveţieni (3,6 miliarde de dolari) de la 3,06 miliarde de franci, se arată în raportul annual al băncii cu sediul în Zürich. CEO-ul acesteia, Sergio Ermotti, 55 de ani, a fost în continuare cel mai bine plătit membru al boardului executiv, beneficiind de plăţi totale de 14,3 milioane de franci, în creştere cu 28% faţă de 2014.

Bonusul său a avansat cu 37% până la 11,5 milioane de franci. Anunţul UBS survine în condiţiile în care băncile din întreaga Europă şi-au redus plăţile în contul primelelor, Deutsche Bank şi Credit Suisse tăind plăţile variabile cu 11%. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO