Business Internaţional

UBS şi Credit Suisse, în pană de lichidităţi? Băncile neagă speculaţiile apărute pe burse

UBS şi Credit Suisse, în pană de lichidităţi? Băncile neagă speculaţiile apărute pe burse

Autor: Marius Oncu

19.08.2011, 15:56 1393

UBS şi Credit Suisse, cele mai mari bănci din Elveţia, au negat informaţiile apărute pe pieţele financiare potrivit cărora ar fi accesat în săptămâna încheiată la 17 august o facilitate de finanţare de la Rezerva Federală a SUA (Fed) în valoare de 200 de milioane de dolari, potrivit cotidianului britanic Financial Times.

Acţiunile celor două bănci au scăzut vineri, în ton cu restul cotaţiilor din sectorul financiar european.
Preţul acţiunilor UBS a pierdut 3,2%, iar Credit Suisse 2%. Evoluţia acestora a fost, însă, mai bună decât a celor mai multe instituţii de credit mari din Europa.

Pieţele financiare au speculat că o bancă din Elveţia a accesat lichidităţi de la Fed, printr-o tranzacţie realizată prin intermediul Băncii Naţionale a Elveţiei.

UBS şi Credit Suisse au negat, prin intermediul unor comunicate, accesarea de fonduri de la Fed.

Acţiunile altor mari bănci europene se aflau în scădere puternică la 12:00 GMT, din cauza temerilor privind stabilitatea sectorului financiar european.

HSBC a pierdut 5,7%, Lloyds 5,27%, în timp ce, în Franţa, Societe Generale a coborât cu 2,3%, iar BNP cu 3,55%. Pe piaţa din Spania, Santander şui BBVA au scăzut cu 2,7%, respectiv 1,84%, iar în Italia principalele bănci, Intesa Sanpaolo şi UniCredit, au înregistrat declinuri de 4% şi 3,77%. Băncile germane Deutsche Bank şi Commerzbank au pierdut 4%, respectiv 2,64%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO