Business Internaţional

UBS va cheltui 3,76 miliarde de dolari pentru răscumpărarea unui fond de active toxice

UBS va cheltui 3,76 miliarde de dolari pentru...

Autor: Anca Dumitrescu

08.11.2013, 14:36 141

Din 2008, UBS a transferat în total instrumente financiare toxice în valoare de 38,7 miliarde de dolari într-un aşa-numit fond de stabilizare creat cu banca centrală. Înfiinţarea fondului a avut rolul să ferească de faliment banca aflată sub povara unor pierderi de peste 50 de miliarde de dolari, legate de operaţiunile cu credite ipotecare, relatează Financial Times.

Banca centrală a furnizat Stabfund şi un împrumut care să garanteze activele problemă. UBS a returnat împrumutul în luna august, astfel că are dreptul să răscumpere fondul, iar Banca Elveţiei a acceptat acest lucru.

Pe lângă faptul că UBS va lăsa în urmă problemele trecutului, achiziţia permite băncii să îşi îmbunătăţească nivelul capitalului şi să îşi reducă gradul de îndatorare.

Potrivit băncii centrale, transferul Stabfund către UBS reprezintă încheierea cu succes a unei operaţiuni care era în afara cursului normal al activităţilor.

Banca Elveţiei a precizat că, pe lângă cele 3,76 miliarde de dolari, a încasat şi venituri din dobânzi în valoare de 1,6 miliarde de dolari, pentru împrumutul acordat UBS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO