Business Internaţional

Ucraina a început mobilizarea trupelor în contextul ameninţărilor Rusiei cu o intervenţie militară

Ucraina a început mobilizarea trupelor în contextul...

Autor: Mihai Draghici

02.03.2014, 12:20 767

Administraţia interimară proeuropeană de la Kiev a început mobilizarea trupelor, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, în contextul semnalelor privind o intervenţie militară rusă în regiunea autonomă prorusă Crimeea, informează CNN.

Consiliul ucrainean pentru Securitatea Naţională a decis plasarea armatei în stare de alertă şi mobilizarea trupelor, afirmă preşedintele instituţiei, Andrei Parubi.

Un oficial ucrainean susţine că în Crimeea sunt deja 15.000 de militari ruşi

Preşedintele Vladimir Putin i-a transmis omologului său american, Barack Obama, că Rusia îşi rezervă dreptul de a "proteja interesele sale şi populaţia rusofonă" în caz de "violenţe" în estul Ucrainei şi în Crimeea.

Premierul Ucrainei: Rusia a declarat "război". Cerem retragerea trupelor ruse din Crimeea

Sâmbătă seară, Vladimir Putin a primit aprobarea Consiliului Federaţiei, Camera superioară a Parlamentului rus, pentru trimiterea de trupe în Ucraina până la "normalizarea" situaţiei. "Din cauza situaţiei extraordinare din Ucraina şi a ameninţărilor la adresa cetăţenilor ruşi, trupe ruse vor fi desfăşurate în Ucraina.

Domnul Putin a cerut Consiliului Federaţiei să autorizeze utilizarea forţelor armate ruse pe teritoriul Ucrainei până la normalizarea situaţiei politice din această ţară", a comunicat Kremlinul. Sâmbătă dimineaţă, preşedintele Consiliului Federaţiei declara că Rusia ar putea trimite militari în regiunea autonomă ucraineană Crimeea pentru garantarea securităţii Flotei ruse şi a cetăţenilor ruşi din această zonă prorusă situată în sudul Ucrainei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO