Business Internaţional

Ucraina anunţă că situaţia s-a înrăutăţit în Donbas, dar că navele ruse din Marea Neagră s-au îndepărtat

Ucraina anunţă că situaţia s-a înrăutăţit în...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

06.06.2022, 17:33 171

Autorităţile ucrainene au anunţat, luni, că situaţia se agravează în estul Ucrainei, în contextul avansării armatei ruse, dar că navele militare ruse s-au îndepărtat de coastele ţării, în Marea Neagră, deşi au fost instalate sisteme militare suplimentare în Crimeea şi pe Insula Şerpilor.

"Luptele s-au intensificat în Severodoneţk. Luptătorii noştri au reuşit să contraatace şi să elibereze jumătate din oraş, dar situaţia s-a agravat pentru noi", a declarat luni Serghei Gaidai, guvernatorul regiunii Lugansk.

Armata rusă a intensificat bombardamentele în oraşele Severodoneţk şi Lisiceansk, zone vizitate duminică de preşedintele Volodimir Zelenski. "Ruşii distrug totul pentru a nu mai rămâne nimic de apărat", a acuzat guvernatorul Serghei Gaidai.

În schimb, armata ucraineană susţine că a reuşit să îndepărteze navele militare ruse de ţărmul Ucrainei. "Ca urmare a acţiunilor noastre, grupul de nave ale Flotei ruse din Marea Neagră a fost împins la o distanţă de peste 100 de kilometri", a transmis Ministerul Apărării de la Kiev, potrivit cotidianului Le Figaro.

În replică, Rusia a instalat sisteme suplimentare de atac în Crimeea, în Herson şi pe Insula Şerpilor, admite Ministerul ucrainean al Apărării. De asemenea, Kievul avertizează că există în continuare "ameninţarea unor atacuri cu rachete de pe Marea Neagră" şi este menţinută blocada comercială.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO