Business Internaţional

Ucraina: OMS adună dovezi pentru posibile crime de război ale Rusiei

Ucraina: OMS adună dovezi pentru posibile crime de...

Autor: Dorin Oancea

07.05.2022, 22:55 51

În timpul conferinţei de presă a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, care a avut loc astăzi la Kiev, oficialii au anunţat că adună dovezi pentru posibile crime de război comise de Rusia, relatează Reuters.

Directorul pentru situaţii de urgenţă al OMS, Mike Ryan, a declarat că agenţia a documentat deja 200 de atacuri asupra spitalelor şi clinicilor din Ucraina, care ar putea încălca dreptul internaţional.

Ryan a declarat: "Atacurile intenţionate asupra unităţilor de asistenţă medicală reprezintă o încălcare a dreptului umanitar internaţional şi, ca atare - pe baza investigaţiei şi a atribuirii atacului - reprezintă crime de război în orice situaţie ...Continuăm să documentăm şi să fim martori la aceste atacuri ... şi avem încredere că sistemul ONU şi Curtea Penală Internaţională şi alţii vor face investigaţiile necesare pentru a evalua intenţia criminală din spatele acestor atacuri”.

Rusia a negat în trecut acuzaţiile de comitere a unor crime de război în Ucraina, dar aceste dezminţiri au fost întâmpinate cu un scepticism tot mai mare din partea oficialilor occidentali.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că trupele ruse au distrus sau deteriorat deja aproape 400 de instituţii de sănătate din ţară.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO