Business Internaţional

Ucraina pregăteşte prima emisiune de obligaţiuni în dolari de la anexarea Crimeei

Ucraina pregăteşte prima emisiune de obligaţiuni în...

Autor: Catalina Apostoiu

07.09.2017, 00:00 173

Ucraina se pregăteşte să vândă primele obligaţiuni în dolari de la anexarea Crimeei de către Rusia în 2014, cel mai recent test al apetitului investitorilor pentru titluri suverane mai riscante dar cu randament mai mare, relatează Financial Times.

Va fi prima dată când Ucraina iese pe pieţe de la atragerea de 3 miliarde de dolari în 2013. Oleksandr Daniliuc, ministrul ucrainean de finanţe, declara în iunie că planul de accesare a pieţelor nu va depinde neapărat de decizia FMI privind aprobarea tranşei de 17,5 miliarde de dolari din programul de salvare.

Agenţia de rating Moodyís a majorat ratingul Ucrainei la Caa2 de la Caa3 citând reformele structurale. Timothy Ash, strateg la BlueBay Asset Management, spune că randamentele titlurilor ucrainene au scăzut puternic în ultima vreme, reflectând perspective îmbunătăţite, dar a avetizat că o accesare prematură a pieţelor de capital ar putea eroda disciplina fiscală a guvernului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO