Business Internaţional

Ucraina produce mai mult decât poate duce: creşterea industriei cerealelor, deraiată de căile ferate învechite, majoritatea din anii ‘80

Ucraina produce mai mult decât poate duce: creşterea...

Autor: Catalina Apostoiu

13.03.2018, 00:00 603

Industria cerealelor din Ucraina este în plină dezvoltare, însă căile ferate învechite ale ţării stau în calea expansiunii sale, scrie Bloomberg. Întreaga reţea de căi ferate este operată de compania de stat Ukrzalinznytsya, care transportă aproximativ două treimi din volumul total de cereale de la fermieri către porturile ţării de la Marea Neagră.

În condiţiile în care majoritatea locomotivelor şi vagoanelor datează din anii ‘80, compania a întâmpinat dificultăţi în ultimii ani în transportarea recoltelor bogate.

Producţia de cereale a Ucrainei a crescut puternic în ultimele decenii pe măsură ce fermierii au investit mai mult. Asociaţia din sector spune că exporturile ar putea creşte cu până la 70% până în 2022, cu condiţia să se investească suficient în fermele şi infrastructura ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO