Business Internaţional

Ucraina: un depozit de deşeuri radioactive a fost lovit de rachete

Ucraina: un depozit de deşeuri radioactive a fost lovit...

Autor: Dorin Oancea

27.02.2022, 08:16 115

Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară din Ucraina a confirmat că un depozit de deşeuri radioactive a fost lovit de rachete, anunţă Sky News.

Pe Facebook, inspectoratul a declarat: "În data de 27 februarie 2022, la ora 01:20, ora Kievului, ca urmare a bombardării în masă a Kievului cu toate tipurile de arme antiaeriene şi rachete aflate la dispoziţia Federaţiei Ruse, rachetele au lovit situl de eliminare a deşeurilor radioactive al filialei din Kiev a Întreprinderii specializate de stat "Radon".

Notificarea a fost anunţată prin telefon de către personalul Radon, care se află în adăpost.

Inspectoratul a adăugat: "Ca urmare a tirului în masă, care este încă în curs de desfăşurare, în prezent nu este posibil să se evalueze amploarea distrugerilor. Sistemul automat de monitorizare a radiaţiilor a eşuat. Dar camerele de supraveghere au înregistrat căderea rachetelor. Evaluarea situaţiei radiaţiilor va fi efectuată cu ajutorul unor dispozitive portabile după terminarea tirului. Conform evaluării preliminare a SNRIU, nu există pericol de protecţie radioactivă pentru persoanele aflate în afara zonei de protecţie sanitară a RWD Radon."

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO