Business Internaţional

UE a actualizat lista persoanelor şi entităţilor din Coreea de Nord supuse sancţiunilor

UE a actualizat lista persoanelor şi entităţilor din...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

09.01.2018, 08:21 56

Ministerul Forţelor Armate Populare (MPAF) a fost inclus pe lista sancţiunilor. Decizia ridică numărul total al persoanelor şi entităţilor supuse măsurilor restrictive împotriva Coreei de Nord la 79 de persoane şi 54 de entităţi, aşa cum sunt cuprinse în lista ONU. În plus, 41 de persoane şi 10 entităţi sunt desemnate în mod autonom de UE.

Cea mai recentă rezoluţie ONU a fost adoptată la 22 decembrie 2017, ca răspuns la activităţile în curs de desfăşurare ale Coreei de Nord privind programele nucleare şi programele de dezvoltare a rachetelor balistice, care "desconsideră în mod flagrant rezoluţiile anterioare ale Consiliului de Securitate al ONU", potrivit comunicatului Consiliului UE.

Uniunea Europeană pune în aplicare toate rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU adoptate ca răspuns la programele nucleare, armele nucleare, alte arme de distrugere în masă şi programele de rachete balistice ale Coreei de Nord. În plus, UE a impus măsuri restrictive autonome care completează şi consolidează regimul de sancţiuni al ONU.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO