Business Internaţional

UE acordă un sprijin financiar de 15,6 mld. euro ţărilor partenere pentru combaterea crizei Covid-19

UE acordă un sprijin financiar de 15,6 mld. euro...

Autor: Răzvan Botea

08.04.2020, 15:35 149

Comisia Europeană a aprobat acoradrea unui ajutor financiard e 15,6 mld. euro pentru statele partenere ale Uniunii Europene. Banii vor merge către abordarea crizei sanitare, consolidarea sistemelor de sănătate, apă şi salubritate, dar şi pentru atenuarea impactului social şi economic, anunţă reprezentanţii Comsisiei Europene.

„Virusul nu cunoaşte graniţe. Această provocare globală necesită o cooperare internaţională fermă. Uniunea Europeană depune necontenit eforturi de combatere a pandemiei. Ştim cu toţii că numai împreună putem opri răspândirea coronavirusului la nivel mondial. În acest scop, UE va convoca în curând un eveniment virtual al donatorilor care să contribuie la mobilizarea finanţării necesare şi la sprijinirea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii în acţiunile sale de asistare a celor mai vulnerabile ţări”, a declarat Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene.

Din pachetul global în valoare de 15,6 miliarde euro, 3,25 mld. euro sunt direcţionate către Africa, din care 1,19 mld. euro pentru ţările din Africa de Nord care sunt vizate de politica de vecinătate.

UE asigură în total 3,07 miliarde EUR pentru zona de vecinătate – 2,1 miliarde euro pentru vecinătatea sudică şi 962 de milioane euro pentru ţările Parteneriatului estic – şi 800 de milioane euro pentru Balcanii de Vest şi Turcia, potrivit reprezentanţilor execituviului european.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO